(ENGLISH)

PRESSRELEASE

FÖR OMEDELBAR PUBLICERING.
För ett år sedan gjorde regiduon Johan Bring och David Strindberg uppmärksammade slowmotion-videon Synrise med belgiska elektrobandet Goose. Nu fortsätter de det långsamma berättandet i sin första kortfilm - Tartarus.

Några primitiva varelser rör sig sakta i ett kargt landskap. Vinden viner och några grymtningar studsar mellan klipporna. Varelserna lever i en annan värld, harmonisk och ytterst händelselös. De kliar sig i huvudet, gräver i jorden. Någon vänder på en sten. Efter ett par nästan smärtsamt långsamma öppningsscener händer något som skakar dem i grunden. En händelse som de inte kan förstå och som får deras harmoni att krossas.

De långa scenerna och avsaknaden av dialog är ett medvetet val. Regissörerna vill att publiken ska känna sig som en del av filmen - att de själva är på plats.

- När harmonin i den här världen till slut skakas ska publiken inte bara se det på duken. De ska känna det i hela kroppen, säger David Strindberg.

- Vi tycker inte alltid dialoger är nödvändiga. Man ska få tid att reflektera och göra sina egna tolkningar. Vi bryr oss bara om att göra sådant som vi själva uppskattar, men förhoppningsvis finns det fler knäppskallar där ute som tycker om sådant här, säger Johan Bring.

Miljöerna är vackra och storslagna. Bländande vita stenöknar, djupgröna savanner och dalgångar av rödskimrande kalksten skapar en meditativ stämning. En stämning som förstärks av Mats Björks/kompjotr eplektrikas elektroniska musik.

David Strindberg och Johan Bring är bröder och driver sedan 2009 produktionsbolaget PUNX STHLM. Bolaget producerar reklamfilm, vinjetter och musikvideor. Med Tartarus blir PUNX STHLM alltså även filmbolag.

Bildmaterial (Högerklick > Spara som) 01 02 03


Titel: Tartarus
Speltid: 43minPUNX STHLM
Tel. 070-7778122
info@punxsthlm.com
http://punxsthlm.com

FACEBOOK